Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο Αράβων Ισραηλινών τζιχαντιστών που… σκόπευαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, αφού ο ένας από αυτούς κατάφερε να περάσει στη Συρία πετώντας με… αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Έξι άνδρες, όλοι τους από την Τζαλτζούλια, διώκονται για «επαφή με τον εχθρό, απόπειρα διάπραξης εγκλήματος και απόπειρα εξόδου από το Ισραήλ με προορισμό μια εχθρική χώρα».

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από κοινή έρευνα της αστυνομίας και της Σιν Μπετ (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ) που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου, όταν διαπιστώθηκε ότι ένας Άραβας Ισραηλινός, ο 23χρονος Νιντάλ Χάμεντ Σάλεχ, πέρασε στη Συρία πετώντας με παραπέντε από τα Υψώματα του Γκολάν.

Οι δύο από τους συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι βοήθησαν τον Σάλεχ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τέσσερα μέλη της ομάδας σχεδίαζαν να φύγουν για τη Συρία μέσω Τουρκίας. Μάλιστα οι δύο πήγαν όντως στην Τουρκία τον Οκτώβριο αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στη Συρία και επέστρεψαν στο Ισραήλ.

«Αυτοί που φεύγουν για τη Συρία για να στηρίξουν το Ντάες συνιστούν απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ και οι δυνάμεις ασφαλείας διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους ώστε να εμποδίσουν και άλλους Ισραηλινούς πολίτες να πάνε στη Συρία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Περίπου 45 Άραβες Ισραηλινοί (απόγονοι Παλαιστίνιων που έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα) έχουν ενταχθεί σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τη Σιν Μπετ. Τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχες και περίπου 10 συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν στο Ισραήλ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese