Κατά του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου Kaynak Holding, που… θεωρείται προσκείμενος στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και εχθρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στράφηκαν οι τουρκικές δικαστικές αρχές θέτοντάς τον υπό επιτροπεία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συνοδευόμενα από ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τα νέα μέλη της διοίκησης έφθασαν στην έδρα του Kaynak Holding, στη συνοικία Ουσκυντάρ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η τουρκική δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι ο όμιλος χρηματοδοτεί την οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν, που θεωρείται από την τουρκική ηγεσία τρομοκρατική.

Ο Kanyak Holding, που ιδρύθηκε το 1983 από το περιβάλλουν του Γκιουλέν, περιλαμβάνει περίπου 15 επιχειρήσεις που απασχολούνται στους τομείς της διανομής, της πληροφορικής, των οικοδομών και των τροφίμων. Ο κεντρικός της κλάδος, ο όμιλος Kaynak Publishing, διαχειρίζεται 28 εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν βιβλία του ιεροκήρυκα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese