Το θέμα είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης δήλωσε ο… γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απέρριψε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας.

«Δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να ελέγξουμε τα σύνορα; Και πού, λοιπόν;», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ και υπενθύμισε ότι τα σύνορα της χώρας εκτείνονται σε 3.500 χιλιόμετρα. «Το θέμα πρέπει να είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Πρόκειται για ευρωπαϊκή ευθύνη», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι αξίζει να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο χρήσης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες», είπε όπως μεταδίδει η «Rheinische Post».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese