Ο κύβος ερρίφθη για τον Νίκο Νικολόπουλο. Όπως επιβεβαίωσε…
ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με το “RP” είναι οριστική και αμετάκλητη πλέον η απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος με μπαράζ ερωτήσεων το τελευταίο διάστημα δεν έχει κρύψει τους προβληματισμούς του για την πορεία της κυβέρνησης. Αυτό όμως που φαίνεται να έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει είναι τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο “RP”: « Δεν θα δώσω ψήφο στο να μη μείνει κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Το νομοσχέδιο με τη συμφωνία στα 48 προαπαιτούμενα των δανειστών εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα  Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Μετά την απόφαση Νικολόπουλου να διαχωρίσει οριστικά τη θέση του, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί πλέον 154 βουλευτές. Μένει να διαπιστωθεί εάν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις, είτε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την πλευρά των ΑΝΕΛ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese