Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που έστειλε σχετικά με το αίτημά για χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου το βράδυ της 19ης Νοέμβριου, η απάντηση είναι…

Σας είναι γνωστή από προηγούμενες επαφές μας η προσήλωσή μας στη στενή συνεργασία μεταξύ παραγωγικών φορέων και αυτοδιοίκησης για την επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού στην πόλη.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να εργαστούμε από κοινού, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Στην λογική αυτή, εξετάσαμε με σοβαρότητα το αίτημα που μας υποβάλατε ως Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως τις 24.00′ το βράδυ της 19ης Νοέμβρη.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι το ζήτημα της παράτασης του θεσμοθετημένου ωραρίου εγείρει αρνητικές αντιδράσεις τόσο από φορείς εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων, μικρών εμπορικών καταστημάτων όσο και καταναλωτικών οργανώσεων.

Εκτιμούμε ότι, χωρίς προηγούμενο διάλογο και συμφωνία των θεσμικών κοινωνικών εταίρων – δηλαδή των επίσημων εκπροσώπων εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και καταναλωτών – παρόμοιες μονομερείς αποφάσεις, προκαλούν προβλήματα στο εορταστικό και ειρηνικό κλίμα, που όλοι επιδιώκουμε να επικρατήσει τις μέρες των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά μας, κινούμαστε σταθερά με μια αντίληψη διαλόγου και συνεννόησης και όχι στείρων αντιπαραθέσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και τη συνεργασία μας με τον εμπορικό κόσμο της πόλης και με όλους τους παραγωγικούς φορείς.

Με εκτίμηση,

Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα ΚυπριανίδουEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese