Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών για το έτος 2015-2016, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καρδιοχειρουργό Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Αλιβιζάτο. 

Το…

 

θέμα της ομιλίας του, «Μεταμοσχεύσεις: Πρόσω ολοταχώς και αι δύο», καταδεικνύει την αναγκαιότητα για ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση των μεταμοσχεύσεων, τόσο του ιατρικού κόσμου, όσο και της κοινωνίας γενικότερα.  
 
Την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος κήρυξε, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Ο διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, αρχιπλοίαρχος κ. Αναστάσιος  Σπανός, εν όψει της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους, τόνισε τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης -αναφέροντας το γνωμικό του Σόλωνα του Αθηναίου «Γηράσκω δ’αιεί πολλά διδασκόμενος»- και την ιδιαίτερη σημασία της αύξησης των δωρητών οργάνων προς μεταμόσχευση στη χώρα μας. 

Ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, αναφέρθηκε αναδρομικά στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων από την εμπειρία του στην Αμερική, στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης και στην χώρα μας και κατέληξε στο ότι η προοδευτική αύξηση του ποσοστού των δοτών απαιτεί όραμα,οργάνωση και επιμονή.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν επίσης: ο διευθυντής υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Υποστράτηγος κ. Σέργιος Γκιζάρης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος κ. Γεώργιος Λεβέντης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Αντιναύαρχος κ. Σπυρίδων Περβενάς ΕΑ, ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Παύλος Τούτουζας, ο Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο Καθηγητής Αιματολογίας και Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία-ΕΛΠΙΔΑ, κ. Στέλιος Γραφάκος και πλήθος υγειονομικών, και όχι μόνο, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese