Διαβάστε την ανακοίνωση: “Στις 21/10/15 κατέθεσα ερώτηση στον… Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με θέμα «Το σχέδιο υποθαλάσσιας σύνδεσης υδροδοτήσεως Τουρκίας-Κατεχομένων», το οποίο εφόσον υλοποιηθεί θα δημιουργήσει μία επιπλέον εξάρτηση των κατεχόμενων εδαφών από την Τουρκία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα από την απάντηση του κ. Κοτζιά, στην οποία τονίζει ότι «πρόκειται για μονομερή και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας, που μπορεί να έχει μόνο αρνητικές συνέπειες στις δικοινοτικές συνομιλίες», ενώ γίνεται λόγος και για «επιβεβαίωση, δυστυχώς, της εμμονής της Τουρκίας στην μάταιη προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων στην Κύπρο, καθώς ουδέποτε πρόκειται να αποδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε ως τετελεσμένα τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι εξεύρεση λύσης του Κυπριακού «δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ταχεία αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων».

Σήμερα και αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη γείτονα.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θα θέσει τα ανωτέρω καίρια ζητήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση του κ. Κοτζιά, κατά τις συνομιλίες που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν;”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese