«Χρήσιμη και θετική» χαρακτήρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, την συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ενημέρωσε τον Φρανκ Βάλτερ…

 

Σταϊνμάγερ για τη διαδικασία και τις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για λύση.

Σημείωσε, ότι ανέφερε στον Γερμανό υπουργό ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «εργάζεται με καλή θέληση για μια κοινά αποδεκτή συνολική λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και θα λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της ελληνοκυπριακής».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι ο Γερμανός υπουργός τον προσκάλεσε στην Γερμανία «ως εταίρο σε μια μελλοντική Κύπρο», ώστε η βελτίωση του διαλόγου με χώρες της ΕΕ να συνεισφέρει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν συζητήθηκαν οι οικονομικές πτυχές μιας ενδεχόμενης λύσης, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι το θέμα συζητήθηκε, αλλά όχι σε λεπτομέρεια.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ είπε ότι η Γερμανία μπορεί να προσφέρει τεχνική υποστήριξη ιδιαίτερα στο περιουσιακό.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δεν προέβη σε δηλώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese