Η Abarth είναι σύμβολο της αυτοκίνησης. Προσφέρει μοντέλα υψηλών επιδόσεων που απευθύνονται μόνο σε αυτούς…
που το λέει η καρδιά τους και αντέχουν τα χέρια τους. Κάθε Abarth δεν είναι μπιχλιμπίδι, απεχθάνεται τις νωχελικές βόλτες και αναζητά δράση στην άσφαλτο.

Με στόχο τη συνεχή επέκταση σε ολοένα και περισσότερες αγορές παγκοσμίως, η Abarth κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, μέσω της παρουσίας της στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου του Ντουμπάι 2015. Σύντομα θα συσταθούν και τα επίσημα τοπικά τμήματα μάρκετινγκ.

Αυτή η σημαντική είσοδος είναι το φυσικό αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας της ειδικής σειράς Abarth 595 50th Anniversary.

Ενισχυμένη από τα ετήσια αποτελέσματα των πωλήσεων, η Abarth είναι έτοιμη για τη νέα αυτή πρόκληση.

Συγκεκριμένα, ο όγκος των πωλήσεων για το 2015 καταγράφει αύξηση κατά 59% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με περισσότερες από 8.900 πωλήσεις Abarth 500 μέχρι τώρα.

Με 215 ίππους

Οι επισκέπτες της έκθεσης του Ντουμπάι έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το νέο Abarth 595 Competizione με τον κινητήρα 180 ίππων 1.4 T-Jet και το ισχυρό Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione, εφοδιασμένο με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με ενισχυμένη απόδοση που φτάνει τους 215 ίππους.

Το μοντέλο που βρίσκεται στην έκθεση του Ντουμπάι έχει τον αριθμό 49 προς τιμήν του έτους ίδρυσης της Abarth – ήταν 31 Μαρτίου 1949, όταν ο μηχανικός και οδηγός αγώνων Carlo Abarth ίδρυσε την Abarth & C. μαζί με τον οδηγό Guido Scagliarini, δίνοντας έτσι ζωή σε μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μια ιστορία που συνεχίζεται δυναμικά, με γνήσια ενέργεια και πάθος, χάρη στην επανεκκίνηση της μάρκας το 2007.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο ισχυρός και αξιόπιστος κινητήρας 1.4 T-Jet, η καρδιά όλων των αυτοκινήτων με σήμα τον Σκορπιό (Scorpion cars).

Ο συγκεκριμένος κινητήρας εξοπλίζει όλα τα αυτοκίνητα δρόμου και με αποκλειστικές αγωνιστικές εκδόσεις, τα Abarth 500 Assetto Corse και 695 Corse Evoluzione στο Abarth Trophy.

Ο ίδιος κινητήρας εφοδιάζει και το μονοθέσιο που αγωνίστηκε στο πρόσφατο ιταλικό Πρωτάθλημα F4 και στο γερμανικό ADAC Formel 4, που υποστηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την Abarth.

Επιπλέον, από τις πρόσφατες εξελίξεις αξίζει να αναφερθεί η συμφωνία μεταξύ του Scorpion και της Εργοστασιακής Ομάδας της Yamaha, σύμφωνα με την οποία, για τα επόμενα δύο χρόνια, η Abarth θα είναι o Επίσημος Υποστηρικτής και Επίσημος Χορηγός Αυτοκινήτου για την ομάδα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP, με τους επίσημους αναβάτες Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese