Ισλαμικό Κράτος: Σφυροκοπούν τη Ράκα οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις

Η γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα στρατόπεδο στρατολόγησης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 02.30΄ώρα Ελλάδας από δέκα μαχητικά αεροσκάφη –Rafale και Mirage 2000– που απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία – και έριξαν 16 βόμβες. “Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις, είχε ως στόχο θέσεις που έχουν ταυτοποιηθεί σε αποστολές αναγνώρισης που είχε διεξαγάγει νωρίτερα η Γαλλία” ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η απάντηση της χώρας θα είναι “ανελέητη” μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί ποτέ στο έδαφός της.

Από την Κυριακή, δέκα γαλλικά καταδιωκτικά αεροσκάφη έριξαν 20 βόμβες στη Ράκα, πρωτεύουσα ντε φάκτο του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του ΙΚ, και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ.

Πρόκειται για μια πρωτοφανούς κλίμακας επιδρομή, βάσει του αριθμού των αεροσκαφών που μετέχουν στην επιχείρηση, από τότε που άρχισαν οι γαλλικές επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι επιδρομές πληθαίνουν καθώς η γαλλική πολεμική αεροπορία συγκεντρώνει πληροφορίες για τους εν δυνάμει στόχους.

 Μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, οι ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τη συνεργασία τους στην ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τους πιθανούς στόχους.
Η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά του ΙΚ στη Συρία χάρη στις πληροφορίες που αποσπά και στην ανάπτυξη σύντομα του αεροπλανοφόρου Σαρλ-ντε-Γκολ στην ανατολική Μεσόγειο, στ΄ανοιχτά της Συρίας και του Λιβάνου, το οποίο θα τριπλασιάσει την ικανότητα των επιχειρήσεών της.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese