Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους και σχεδιάζουν ακόμη να… δεχτούν 10.000 Σύρους πρόσφυγες στη χώρα εντός του επόμενου έτους, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ίδια ώρα που πολλαπλασιάζονται οι φωνές, οι οποίες ζητούν να τροποποιηθεί ή και να ακυρωθεί εντελώς το πρόγραμμα.

“Οι πρόσφυγες αυτοί υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον ταξιδιώτη στις ΗΠΑ”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε (σ.σ. τη φιλοξενία των προσφύγων) με ασφάλεια και κατά τρόπο που θα αντικατοπτρίζει τις αμερικανικές αξίες”, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε καλέσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναστείλει το σχέδιο υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ.

“Οι ηγέτες του FBI, του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCTC) και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κατ’ επανάληψη αναφέρει στην επιτροπή του ότι δεν διαθέτουμε επιτόπου τις αναγκαίες πληροφορίες για να ελέγξουμε εξονυχιστικά τους Σύρους πρόσφυγες που επιδιώκουν να εγκατασταθούν εδώ”, ανέφερε ο βουλευτής Μάικλ Μακόλ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Ομπάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese