Δρακόντεια  είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς σε επιφυλακή θα βρίσκονται περίπου 7.000 αστυνομικοί. Από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τον ΜΑτ, μέχρι της Κρατικής…

 

Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης.

Στο «πόδι» και η Τροχαία, καθώς έχουν προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο», ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, καθώς και σε δημόσια κτίρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους.
Το μοντέλο αστυνόμευσης θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης. Δηλαδή  διακριτική στάση της Αστυνομίας που δεν θα απαντά στις προκλήσεις των «μπαχαλάκηδων».

Άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε αξιωματικούς των ΜΑΤ αναφέρθηκε στην τακτική της Αστυνομίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Όπως τόνισε: «Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας: Οχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς- να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

Αλλαγές σε δρομολόγια θα γίνουν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ σε ότι αφορά τους σταθμούς του Μετρό δεν είχε ξεκαθαριστεί αν θα κλείσουν, αν και μια από προτάσεις είναι να κλείνουν οι σταθμοί  τη ώρα που περνούν από μπροστά τους οι συμμετέχοντες στη πορεία.

Τα μέτρα της Τροχαίας 

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος και θα κορυφωθούν σήμερα κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά  και  ανάλογα με  τις  παρουσιαζόμενες  κυκλοφοριακές  συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων στις οδούς της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. 







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese