Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, ο… βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας σχετικά με την πρωτοφανή φετινή ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

“Για πρώτη φορά, εδώ και 20 χρόνια, τα Δ.Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας παραμένουν κλειστά, αφού δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα λειτουργικά τους έξοδα. Τα μαθήματα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου, δυστυχώς, όμως, ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο για το πότε είναι δυνατόν τα Δ.Ι.Ε.Κ. να ανοίξουν τις πόρτες τους για να ξεκινήσει η φετινή χρονιά”, σημειώνει στην Ερώτησή του ο Κ.Γκιουλέκας και τονίζει ότι:

“Χιλιάδες σπουδαστές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, αλλά και πότε θα ολοκληρωθούν, αφού ήδη έχει χαθεί τουλάχιστον ένας μήνας μαθημάτων, ενώ σε απόγνωσηβρίσκονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απασχολούνται αποκλειστικά στα Ι.Ε.Κ., οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς ανεργίας, ενώ παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτιο”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese