Ικανοποίηση εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για τη δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή τα επεισόδια εις βάρος Τουρκοκυπρίων. Ο κ. Ακιντζί σημειώνει ότι…

 

οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και καλεί τους Ελληνοκύπριους να χειριστούν το θέμα με πάσα σοβαρότητα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, εξέδωσε γραπτή δήλωση για το θέμα και στα ελληνικά, στην οποία αναφέρει ότι «μάθαμε ότι σήμερα κάποιοι μαθητές και μέλη του ΕΛΑΜ, με πρόσχημα την 15η Νοεμβρίου προκάλεσαν επεισόδια κοντά στα οδοφράγματα στη Λευκωσία, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα των Τουρκοκυπρίων και κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν».
«Πέραν αυτού», προστίθεται, «διαπιστώθηκε ότι πέταξαν κροτίδες, πέτρες και μπουκάλια στον κυκλικό κόμβο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις στην Κύπρο».

Ο κ. Ακιντζί σημειώνει με ικανοποίηση το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης καταδίκασε αυτά τα επεισόδια, αναφέρει όμως ότι «επιθυμούμε να δούμε άμεσα οι ένοχοι να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι μαθητές, «αποφεύγοντας το σχολείο, συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις». «Είναι απαράδεκτο ότι οι δάσκαλοι και οι διοικήσεις των σχολείων δίνουν τη δυνατότητα για τέτοιες ενέργειες. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να χειριστεί το θέμα με σοβαρότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ακιντζί.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese