Δεν είναι ψέμα…Είναι η αδυσώπητη αλήθεια και πραγματικότητα, στην Ελλάδα του 2015…

3.500 συμπολίτες μας απειλούνται με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, λόγω χρεών στις τράπεζες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ, Τ. Νικολαδάκη, ο οποίος μίλησε στο PatrasTimes.gr.

«H κατάσταση είναι ζοφερή και τίποτα δεν προμηνύει αλλαγή προς θετική κατεύθυνση», υποστήριξε ο κ. Νικολαδάκης.

Πανελλαδικά, 1 στα 5 σπίτια κινδυνεύει για τον ίδιο λόγο, αφού κυβέρνηση και θεσμοί ακόμη δε συμφώνησαν για τους πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα φυσικά τράπεζες προχωρούν σε συνεργασίες μεταξύ τους, λόγω και των ισχυρών κερδών που καταγράφουν.

Στο “σφυρί” οι μισές επιχειρήσεις της Πάτρας

Επιπροσθέτως, κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι έμποροι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, αφού οι μισοί κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, σύμφωνα με το εμπορικό σύλλογο της πόλης, ενώ η αγοραστική δύναμη των πολιτών ολοένα και μειώνεται, με τον τζίρο τους να καταγράφει τα τελευταία πέντε χρόνια καθοδικότατη πορεία.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν καν τζίρο κάποιες μέρες της εβδομάδας, ενώ εκτός από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εμπορικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο» λόγω οικονομικής κρίσης.

Τέλος, σύμφωνα με τους εμπόρους, το δεκαήμερο προσφορών τόνωσε ελάχιστα την εμπορική κίνηση, αφού πια οι πολίτες δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για την ένδυση και την υπόδησή τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese