Πολλές εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Γαλλίδας φοιτήτριας με το σύνθημα "Αλληλεγγύη για το Παρίσι, μια διαδήλωση της ειρήνης" και συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μπροστά στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας…

 

στη Βιέννη.

Μάλιστα, σχημάτισαν μια "τιμητική φρουρά" στη μνήμη των θυμάτων των πολύνεκρων επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ σε δεκάδες μέτρα απλωνόταν μια "θάλασσα" από λουλούδια, κεριά και γραπτά με προσωπικά μηνύματα, στον περίγυρο του κτιρίου.

"Είναι πολύ σκληρό να βλέπει κανείς τα γεγονότα στην τηλεόραση, αλλά πολύ περισσότερο τα συνειδητοποιεί συμμετέχοντας σε αυτό το συλλαλητήριο", τονιζόταν από κάποιους συμμετέχοντες που με συνθήματα διατράνωναν την επιτακτική όσο ποτέ ενότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
 
Πολλοί κρατούσαν γαλλικές σημαίες και από αρκετές συσκευές κινητής τηλεφωνίας ακουγόταν ο γαλλικός εθνικός ύμνος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για την εβδομάδα που ξεκινάει, προγραμματίζεται στη Βιέννη μια πορεία μνήμης, με κεριά αλλά και φανούς μέσα από το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της πόλης -η οποία ήδη έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε εγκαταστάσεις γαλλικών συμφερόντων- δεν υπάρχουν προς το παρόν οποιεσδήποτε ενδείξεις για κινδύνους στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Αυστρίας και Ολλανδίας που αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά το βράδυ της Τρίτης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese