Σε όλον τον κόσμο συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Περίπου 15.000-20.000 άνθρωποι, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό…

 

της Δανίας Λαρ Λόκε Ράσμουσεν συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Κοπεγχάγη για να τιμήσουν τα θύματα.

Μια σιωπηλή πορεία οργανώθηκε επίσης στο Μόντρεαλ του Καναδά, με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ανθρώπων.

Επικεφαλής της διαδήλωσης είχαν τεθεί ο δήμαρχος της πόλης, Ντενίς Κοντέρ και η γενική πρόξενος της Γαλλίας Κατρίν Φεγιέ. Συμμετείχαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως η υπουργός Μετανάστευσης του Κεμπέμ Κάθλιν Γουέιλ και ο υπουργός Μεταφορών της ίδιας επαρχίας Ρομπέρ Ποετί.

"Δεν θα υποκύψουμε στον εκφοβισμό, θα προστατεύσουμε τις αξίες μας" για να "σχηματίσουμε κοινό μέτωπο απέναντι στο μίσος και τη βία" δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το Μπουρτζ Χαλίφα

Στο Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα, "ντύθηκε" στα χρώματα της Γαλλίας, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος το Παρίσι και τον κόσμο.

Ο Μπουρτζ Αλ Άραμπ, άλλος ένας εμβληματικός ουρανοξύστης του Ντουμπάι καθώς και το πολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace του Άμπου Ντάμπι φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο τις επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese