Επίθεση στη Δημοκρατία, επίθεση εναντίον όλων των ευρωπαίων πολιτών, χαρακτηρίζει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς, τα μέλη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής…

 

του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο λαό της Γαλλίας, και ιδιαίτερα του Παρισιού, που υπέστη τις δεκάδες δολοφονίες αθώων πολιτών από τις επιθέσεις των Φανατικών Τζιχαντιστών – Καμικάζι, που έσπειραν το θάνατο με εκρηκτικά και σφαίρες», αναφέρει το τμήμα Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος και τονίζει:

«Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή στρέφεται εναντίον όλων των Ευρωπαίων πολιτών και πάνω απ» όλα στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη οικοδομήθηκε πάνω στην αρχή της ισοτιμίας όλων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών πεποιθήσεων και για την υπεράσπιση αυτών των αξιών, πολιτικά της όπλα ήταν η ανεκτικότητα, η ανοχή, η ισονομία, η ανεξιθρησκία, το δημοκρατικό κεκτημένο, το πολιτικό άσυλο, η ευημερία όλων, ακόμη και με την άσκηση θετικής μεροληπτικής οικονομικής αντιμετώπισης υποβαθμισμένων κοινωνικά εθνικών φυλετικών και μειονοτικών ομάδων.

Πάνω απ» όλα όμως είναι μία επίθεση στη Δημοκρατία και στις ελευθερίες που αυτή προστατεύει. Ένα έγκλημα κατά της ίδιας της Ανθρωπότητας.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συμπάσχουμε με τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των θυμάτων καθώς και με ολόκληρο τον Γαλλικό λαό».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese