Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι απέτρεψαν μια "μεγάλη τρομοκρατική επίθεση" στην Κωνσταντινούπολη που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή, την ίδια ημέρα με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, όπως την Κυριακή…

 

ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Νομίζουμε ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ημέρα με εκείνες του Παρισιού (…) τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών μας αφήνουν να εννοηθεί ότι αποτρέψαμε μια μεγάλη επίθεση", είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Στις 13 Νοεμβρίου, αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Πόλη πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Βρετανό Έιν Λέσλι Ντέιβις.

Ο άνδρας αυτός φέρεται ότι ήταν στενός συνεργάτης του επονομαζόμενου "Τζιχάντι Τζον", του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους που πιθανότατα σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

"Οι πέντε ύποπτοι πέρασαν από τη Συρία στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να εξαπολύσουν επίθεση στην Τουρκία", εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Οι αρχές της χώρας αποδίδουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ μια σειρά από επιθέσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στο τουρκικό έδαφος και μεταξύ αυτών είναι και η επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, στις 10 Οκτωβρίου, όπου βρήκαν τον θάνατο 102 άνθρωποι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese