Να αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών, συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, αναφερόμενος στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε σε κάποιον από τους νεκρούς τρομοκράτες στο Παρίσι και είχε περάσει από κέντρο…

 

καταγραφής στην Λέρο.

«Και αυτό το θέμα βεβαίως το εξετάζουμε. Βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο. Δεν είναι βέβαιο αν αυτό το διαβατήριο ανήκει σε έναν από τους νεκρούς δράστες», δήλωσε ο Τ. Ντε Μεζιέρ μιλώντας νωρίτερα απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, για να συνεχίσει: 

«Μπορεί πράγματι να πέρασε από εκεί (ενν. την Λέρο) ένας τρομοκράτης, μπορεί αυτό το ίχνος να το άφησαν επίτηδες από το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να επηρεάσουν την συζήτηση για το προσφυγικό.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και ήρεμα και συνετά, γεμάτοι ανησυχία αλλά χωρίς πανικό, να εργαστούμε πάνω στο θέμα», ανέφερε ο ίδιος.

Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ακόμη ότι το προσφυγικό παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα – δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δήλωσε -, αλλά είπε ότι:

«Δεν πρέπει, όσο αυτό είναι δυνατό, να συνδέουμε το επίμαχο θέμα της προσφυγικής κρίσης με το – ας ελπίσουμε μη αμφιλεγόμενο – θέμα της τρομοκρατίας».

Χρειαζόμαστε ενότητα και αποφασιστικότητα και όχι νευρικότητα, δήλωσε ο ΥΠΕΣ της κυβέρνησης Μέρκελ, «για να μην οξύνουμε ακόμη περισσότερο τους φόβους του κόσμου».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese