Μία τραγική ιστορία από την επίθεση στο κατάμεστο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι περιέγραψε μία κοπέλα στη The Sunday Times. Το αγόρι που βλέπετε στη φωτογραφία πωλούσε αναμνηστικά για τους fan των Eaglels of Death Metal. Το όνομα του 36χρονου Νικ Αλεξάντερ ακούστηκε το Σάββατο ότι βρίσκεται ανάμεσα στους Βρετανούς που πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο απίστευτο μακελειό στο θεάτρου.

 

Η 49χρονη Ελεν Γουίλσον, που ήταν σύντροφος του θυματος, περιέγραψε στην εφημερίδα The Sunday Times πως προσπάθησε να του σώσει τη ζωή τις τραγικές στιγμές που οι 4 βαριά οπλισμένοι Τζιχανζτιστές γάζωναν με τις σφαίρες τους τους χιλιάδες θεατές του ροκ συγκροτήματος Eaglels of Death Metal στο ιστορικό θέατρο της γαλλικής πρωτεύουσας:

«Ο Νικ ήταν μπροστά μου όταν βρεθήκαμε να κυλιόμαστε στο έδαφος και κάποιος κινήθηκε, κι εκείνοι γύρισαν κι άρχισαν να μας πυροβολούν.

Η πλάτη του εφαπτόταν με εμένα και δεν μπορούσα να δω τι είχε συμβεί και προσπάθησα να τον κάνω να μιλάει και μετά προσπάθησα να του δώσω το φιλί της ζωής κι εκείνοι (οι οπλισμένοι Τζιχαντιστές) ήταν σαν σκιές που πυροβολούσαν αν κάποιος έλεγε κάτι. Μετά δεν μπορούσε να αναπνεύσει πιά. Τον κράτησα στην αγκαλιά μου και του είπα ότι τον αγαπώ. ΄Ηταν η αγάπη της ζωής μου…»

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese