Σε σοβαρές καταγγελίες τόσο για την έλλειψη τεχνικών στην ΔΕΗ όσο και για την χρήση “άστοχων” υλικών προχώρησε από την…
Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Τωμαδάκης.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό με ξύλινους στύλους της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί ωστόσο πέφτουν καθώς όπως ανέφερε δεν έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα. Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε πως η εν λόγω υπόθεση θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη ώστε να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

“Έχουν προμηθευτεί και τοποθετηθεί από τη ΔΕΗ και αρχίζουν και πέφτουν λες και είναι κεριά. Αυτό σημαίνει ότι οι στύλοι αυτοί δεν έχουν την κατάλληλη εκείνη επεξεργασία. Τις έχει παραλάβει η επιχείρηση, τις έχει τοποθετήσει και αυτές πέφτουν. Αντί να τις στείλει στον εισαγγελέα, έχει διατάξει εσωτερική έρευνα”, ανέφερε ο Μανώλης Τωμαδάκης κάνοντας γνωστό ότι οι περισσότεροι τέτοιοι ακατάλληλοι ξύλινοι στύλοι εντοπίζονται στις περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.

Ελλείψεις σε τεχνικούς

Παράλληλα στάθηκε αρκετά στις ελλείψεις που όπως σημείωσε καταγράφονται στους τεχνικούς της ΔΕΗ σε επίπεδο Θράκης τονίζοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Κομοτηνής όπου εργάζονται 10 τεχνικοί που δεν επαρκούν, όπως επισήμανε.

“Ήρθαμε να δούμε στην Κομοτηνή ήρωες. Με 10 άτομα λειτουργεί η περιοχή της Κομοτηνής, είναι τεράστια η έλλειψη προσωπικού, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιηνούς και ασφαλούς εργασίας, με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά σε εφόδια προστασίας. Πρέπει η διοίκηση του ΔΕΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες της. Να ξεμπλοκαριστούν οι προσλήψεις που έχουν βγει από τον ΑΣΕΠ και περιμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ από τον υπουργό, δηλαδή πότε θα έχει την ευκαιρία να βάλει την υπογραφή του και να γίνουν οι προσλήψεις” σημείωσε ο κ. Τωμαδάκης.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese