Στις δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά, ο Στόλντενμπεργκ προέβλεψε ότι οι επιθέσεις αυτές το μόνο που θα επιτύχουν είναι να ενισχύσουν την…
αποφασιστικότητα των υποστηρικτών της δημοκρατίας, οι οποίοι τελικά θα νικήσουν διότι έχουν «υψηλότερες αξίες».

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε νωρίτερα χθες την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζονται οι επτά δράστες, και τραυμάτισαν άλλους 352.

«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να υπογραμμίσουμε ότι καταδικάζουμε τις θηριωδίες και τις επιθέσεις με θύματα αθώους πολίτες στο Παρίσι χθες [σ.σ. προχθές] το βράδυ», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Όλοι οι σύμμαχοι στους κόλπους του NATO είναι ενωμένοι στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και στην αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ατλαντικής συμμαχίας, η οποία έχει 28 κράτη μέλη.
«Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, να επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα και ενότητα στην προάσπιση της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληροφοριών, στρατιωτικούς πόρους, την αστυνομία αλλά και τον ιδεολογικό αγώνα για την υπεράσπιση των ανοικτών κοινωνιών που βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese