Ο 29χρονος Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφάι, υπήκοος Γαλλίας, Αλγερινής καταγωγής, κατονομάστηκε από τις αρχές ως ένας από τους οκτώ…
τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό του αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω σε υπολείμματα από το γιλέκο με τα εκρηκτικά που πυροδότησε στο εσωτερικό του Μπατακλάν.

Ο Μοστεφάι γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισιού και κατοικούσε στα νοτιοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολάν, δήλωσε ότι πρόκειται για παλιό γνώριμο των αρχών, καθώς είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, με οκτώ καταδίκες για μικροαδικήματα από το 2004 έως το 2010, χωρίς ωστόσο ποτέ να φυλακισθεί.

«Το 2010 μπήκε στη μαύρη λίστα της αστυνομίας εξαιτίας ακραίων συμπεριφορών αλλά ουδέποτε είχε κατηγοριοποιηθεί ως μέλος εξτρεμιστικών οργανώσεων», αποκάλυψε ο Μολάν.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ανακοίνωσε αργότερα ότι η αστυνομία έχει συλλάβει μέλη της οικογένειας του Μοστεφάι, αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες.

Ωστόσο από γαλλικά μέσα έχει γίνει γνωστό ότι ο πατέρας και ο αδελφός του 29 χρονου καμικάζι τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί κατ’οίκον έρευνες, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα των γαλλικών αρχών.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese