Μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η ΝΔ υπό την ηγεσία του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα υφεσιακό μέτρο έστειλε σήμερα από τη Ρόδο, σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στη…

 

διάρκεια της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει μεταλλαχθεί και από εκεί που έλεγε όχι σε όλα τώρα λέει ναι σε όλα με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες.

«Το ζητούμενο δεν είναι τι θα γίνει με τη ΝΔ αλλά τι θα γίνει με τη ΝΔ για να βρει η χώρα το δρόμο της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στη χώρα και ότι πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τις συνετές φωνές για να βρούμε το δρόμο και να βγούμε από την κρίση.

Ούτε νέοι φόροι μπορούν να επιβληθούν, ούτε άλλα υφεσιακά μέτρα επεσήμανε αρκετές φορές ο κ. Μεϊμαράκης ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι από τις 23/11 που όπως πιστεύει θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα προχωρήσει στην συγκρότηση εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο φιλοδοξεί να είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα με σκοπό να το θέσει σε διαβούλευση με τους φορείς και την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του επεσήμανε ότι μπαίνει μπροστά γιατί θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει το μέσο Νεοδημοκράτη έτσι ώστε το κόμμα να μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα βγει ενωμένη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου λέγοντας ότι πρόκειται για μια μάχη ιδεών, αρχών και απόψεων και όχι μια μάχη μεταξύ γενεών όπως πιθανόν κάποιοι να θέλουν να την παρουσιάσουν.

Η ΝΔ έρχεται από το 1974 και θα πάει πολύ μακριά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία του κόμματος και όλους τους αρχηγούς του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά.

Καταλήγοντας κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν όποιον υποψήφιο πρόεδρο θέλουν με νεοδημοκρατική αξιοπρέπεια όμως. Σε καμιά περίπτωση, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές έξω από τον κώδικα αξιών της ΝΔ ούτε να επιτρέψουμε να υπάρξει κατάχρηση εξουσίας. Και αυτό θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερα κατανοητό στα Δωδεκάνησα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, είπε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία τον οποίο κάλεσε να ξεκαθαρίσει την άποψή του για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων και να αφήσει την ενδοτική πολιτική. Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του για την δημιουργία hotspots στα νησιά τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν στην Τουρκία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese