Από την κόλαση του Παρισιού, στην αγκαλιά και την αγάπη των δικών τους ανθρώπων επέστρεψαν οι Έλληνες που έζησαν τον εφιάλτη και τον τρόμο από το τρομοκρατικό κτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής (13/11)….

 

Οι πρώτοι Έλληνες εκδρομείς και μόνιμοι κάτοικοι επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα, φτάνοντας στο «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση που αναχώρησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ώρα Γαλλίας, από το Παρίσι.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν πολλοί Έλληνες. Στο χώρο των αφίξεων τους περίμεναν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία έσπευσαν να τους αγκαλιάσουν μόλις τους αντίκρισαν. Αρκετοί από Έλληνες, όπως ανέφεραν στο , έμεναν κοντά στις τοποθεσίες που κτυπήθηκαν από τους αδίστακτους τρομοκράτες. Στις δηλώσεις τους ανέφεραν πρωτόγνωρα περιστατικά πανικού και τρόμου, αλλά και τις δικές τους αγωνίες, μέχρι να καταφέρουν, πολλοί από αυτούς, να εξασφαλίσουν θέσεις με τις πρώτες πτήσεις για την Αθήνα.

Πολλοί από αυτούς άκουσαν τους πυροβολισμούς από τις ρυπές των καλάσνικοφ, είδαν τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες και νεκρούς και έζησαν για δώδεκα ώρες ένα ερημωμένο Παρίσι. Από την Παρασκευή (13/11) το βράδυ μέχρι και που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο, η Πόλη του Φωτός είχε κατακλυστεί από αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έλεγχαν κάθε ύποπτο άτομο, ενώ ο έλεγχος στο αεροδρόμιο ήταν εξονυχιστικός.

Όλοι ένιωσαν ανακουφισμένοι με το που πάτησαν το πόδι τους στο Ελ. Βενιζέλος, θέλωντας να αφήσουν πίσω τους όσο το δυνατόν συντομότερα, τις άσχημες εικόνες που αντίκρισαν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese