Στους 128 έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (13/11) στο Παρίσι.

Στα δημόσια νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας νοσηλεύονται…

 

300 θύματα των χτυπημάτων, από τα οποία τα 80 βρίσκονται σε «κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης» και 177 σε κατάσταση «σχετικής» ανάγκης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στο μεταξύ, αναγνωρίσθηκε το πτώμα ενός Γάλλου, γνωστού στις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος ήταν πολύ πιθανόν ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, πως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Τα 8 άτομα που βρίσκονται πίσω από τα χτυπήματα είναι νεκρά, ενώ επτά ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Εξάλλου,, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο για το μακελειό, αναφέροντας πως οι επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε τι μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο France 24

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τις εικόνες από τη γαλλική πρωτεύουσα

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ όλες οι εξελίξεις από το μακελειό στο ΠαρίσιEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese