Τις λύσεις που εξετάζονται προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά ποσοστού του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, συναλλαγή που έχει κολλήσει στις ενστάσεις της ΕΕ, εξέτασαν σε συνάντησή τους…
ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής και στελέχη της Αρχής, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Socar Energy Greece S.A, Ανάρ Μαμάντοφ.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Socar.

Η Socar έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, ωστόσο η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, εξαιτίας των ενστάσεων που προβάλει η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Στις λύσεις που εξετάζονται για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης περιλαμβάνεται η μεταβίβαση του 17% των μετοχών σε ευρωπαϊκή εταιρεία, ώστε η συμμετοχή της SOCAR να πέσει στο 49%. Ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, αλλά και ελληνικές, για την εξαγορά του ποσοστού αυτού.

Από τη ΡΑΕ έγινε γνωστό ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη συμμετοχή της εταιρείας στο ΔΕΣΦΑ, καθώς και γενικότερα θέματα ενεργειακής πολιτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese