Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης…
Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 13-11-2015, σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων (φασόν) και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι εργάζονταν ανασφάλιστοι (29) εργαζόμενοι, εκ των οποίων (2) βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Επιπλέον, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος μίας επιχείρησης για απείθεια και εξύβριση.

Ειδικότερα, στην Αθήνα:

Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπαγκλαντές, βρέθηκαν να εργάζονται δεκατρείς (13) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς να είναι ασφαλισμένοι.

Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπαγκλαντές, βρέθηκαν να εργάζονται δώδεκα (12) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Επιπλέον, δύο (2) από τους ανασφάλιστους εργαζόμενους βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη:

Σε επιχείρηση κατασκευής ενδυμάτων βρέθηκαν δύο (2) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Επιπλέον, ο ημεδαπός νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης συνελήφθη γιατί προσπάθησε να παρεμποδίσει τον έλεγχο με ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και εξύβριση και οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε κυλικείο αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδιοκτησίας ημεδαπής, βρέθηκαν ένας (1) ανασφάλιστος εργαζόμενος και δύο (2) εργαζόμενοι καθ’ υπέρβαση του ωραρίου εργασίας .

Σε ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, βρέθηκαν ένας (1) ανασφάλιστος εργαζόμενος και ένας (1) εργαζόμενος καθ’ υπέρβαση του ωραρίου εργασίας.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), το ύψος του οποίου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο είναι 10.500 ευρώ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese