«Η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, αλλά διευκρίνισε ότι το επίπεδο κινδύνου της χώρας προς το παρόν δεν έχει αλλάξει….

 

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει το επιτελείο διαχείρισης κρίσεων, ενώ γερμανικές και γαλλικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση. Εντός της ημέρας η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, όπωςμ ετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για την ώρα πάντως, αν και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την προστασία της γαλλικής πρεσβείας στο Βερολίνο και άλλων κτιρίων που χρησιμοποιούνται από την γαλλική διπλωματική αποστολή στην Γερμανία.

Στο μεταξύ οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας κυματίζουν μεσίστιες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese