Πυροβολώντας κατά των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να τους ελέγξουν στην περιοχή της Διποταμίας στην Καστοριά, επιχείρησαν να διαφύγουν τα μέλη μιας σπείρας νεαρών Αλβανών που πέρασαν τα σύνορα για να κάνουν διαρρήξεις!…

 

Μεταξύ τους, μάλιστα, ήταν δυο κοριτσάκια ηλικίας μόλις 14 και 15 χρόνων.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος ακινητοποίησαν την 15χρονη μαζί με έναν 23χρονο και έναν 27χρονο, αλλά ένας 20χρονος άνοιξε πυρ εναντίον τους και προσπάθησε να διαφύγει με την 14χρονη. Όμως, έπεσαν και αυτοί στα χέρια των αστυνομικών μετά από καταδίωξη. Στην κατοχή της σπείρας κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου- λάμψης, ένας άδειος γεμιστήρας, ένας κάλυκας όπλου κρότου- λάμψης, 150 ευρώ και πέντε κινητά. 

Οι πέντε Αλβανοί -όλοι τους μη νόμιμοι μετανάστες- προσήχθησαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές. Μάλιστα, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καστοριάς για ναρκωτικά και του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας για διακεκριμένες κλοπές.
 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese