«Εύλογη βεβαιότητα» εκφράζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο τζιχαντιστής Τζον, ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που εμφανιζόταν διαρκώς σε βίντεο να σφαγιάζει δυτικούς ομήρους, είναι νεκρός μετά από στοχευμένη αεροπορική…

 

επιδρομή στην πόλη Ράκα της Συρίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι, προειδοποίησε τους εξτρεμιστές: «Οι ημέρες σας τελειώνουν. Θα ηττηθείτε».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Στίβεν Γουόρεν, ανέφερε την «εύλογη βεβαιότητα» των ενόπλων δυνάμεων πως η επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σκότωσε τον Βρετανό υπήκοο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα.

ΗΠΑ: «Εύλογη βεβαιότητα» για τον θάνατο του σφαγέα των τζιχαντιστών

Ο Γουόρεν δήλωσε πως ο Εμουάζι πιστεύεται ότι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή στην Ράκα,, αλλά επισήμανε ότι ο στρατός αναμένει την οριστική επιβεβαίωση. Όπως τόνισε, ο Τζιχάντι Τζον ήταν το «μόνο πρόσωπο υψηλού ενδιαφέροντος» που στοχοθετήθηκε στην αεροπορική επίθεση.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο σφαγέας της ISIS στο σχολείο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, ανέφερε από την Τυνησία όπου βρέθηκε ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί 100% ο θάνατος του δήμιου. «Ακόμη εκτιμούμε το αποτέλεσμα της επίθεσης» τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλώσε ότι εάν οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να σκοτώσουν τον Τζιχάντι ΤΖον στη Συρία, θα πρόκειται για ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους.

Κάμερον: Πλήγμα στην καρδιά του ISIS…

Στο μεταξύ, ένας ύποπτος που φέρεται ως συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον, κρατείται από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι πρόκειται για τον Έιν Λέσλι Ντέιβις, ένας από τους Βρετανούς ισλαμιστές στους οποίους είχε ανατεθεί το καθήκον της φρούρησης των αιχμαλώτων στη Συρία. Ο Ντέιβις κρατείται στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις, σημειώνοντας μόνο ότι οι έρευνες της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζονται.

ΗΠΑ: «Άψογη» η επιχείρηση κατά του Τζιχάντι Τζον

Νεκρός ο Τζιχάντι Τζον;English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese