Εκατοντάδες κούρδοι μαχητές μπήκαν σήμερα στην πόλη Σιντζάρ του βορείου Ιράκ… έπειτα από μεγάλης κλίμακας επίθεση, με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού. Οι Κούρδοι απέκοψαν τη μέχρι σήμερα ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές στρατηγικής σημασίας πόλη από δύση και ανατολή, αποκλείοντας τον άξονα μέσω του οποίου ανεφοδιάζονταν σε προσωπικό και όπλα οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία.

Η ανακατάληψη του Σιντζάρ , όπου οι τζιχαντιστές επιδόθηκαν τον Αύγουστο του 2014 σε σειρά αγριοτήτων κατά του πληθυσμού των Γιαζίντι, έχει επίσης συμβολικό χαρακτήρα.

Η επίθεση των πεσμεργκά ξεκίνησε χθες και οι κούρδοι μαχητές κινήθηκαν προς το κέντρο της περιοχής μέσω πολλών οδικών αξόνων, ενώ είχαν προηγηθεί δεκάδες αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Σιντζάρ για να αρχίσουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κουρδιστάν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese