Το θέμα της αφαίρεσης του κεφαλαίου της γενοκτονίας του… Ποντιακού ελληνισμού από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄Λυκείου επανέφερε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η νέα παρέμβαση κρίθηκε επιβεβλημένη για δυο λόγους. Πρώτον διότι η προγενέστερη ερώτησή του με αρ. πρωτ. 4148/23-07-2015, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν απαντήθηκε ποτέ και δεύτερον διότι είναι πλέον σαφές ότι οι πρόσφατες «προσωπικές» απόψεις που εξέφρασε ο Υπουργός-αρνητής της Ποντιακής γενοκτονίας αντανακλούν πιθανές σκέψεις οριστικής εξαίρεσης ενός από τα μελανότερα κεφάλαια του ελληνισμού όχι απλώς από την εξεταστέα ύλη, αλλά και από τη διδακτέα.

Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί με ποια εκπαιδευτικά και ιστορικά κριτήρια τέθηκε εκτός εξεταστέας ύλης το κεφάλαιο: «Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα» και αν το αρμόδιο Υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο επανεξέτασης της παραπάνω απόφασης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese