Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή», της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στην χώρα, ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,…

 

Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος. Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη», πρόσεθσε.

Αφού επισήμανε ότι «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφουγκραστούμε με σεβασμό και ευθύνη τα μηνύματα της κινητοποίησης, την κραυγή αγωνίας των πολιτών, την διεκδίκησή τους για μια καλύτερη ζωή» προανήγγειλε μέσα στο Νοέμβριο την διοργάνωση των δύο πρώτων εκδηλώσεων διαλόγου και διαμόρφωσης των Προγραμματικών πρωτοβουλιών, για τα μείζονα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αγροτικής Παραγωγής. Απευθυνόμενη στο κυβερνητικό κόμμα είπε: «ας σταματήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών και να υμνούν το Μνημόνιο και ας διαπραγματευθούν επιτέλους για πρώτη φορά αληθινά και σκληρά για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας».

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλογίζοντάς της «ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αλλά και αμφιθυμία, στο μείζον ζήτημα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αλλαγών που θα πρέπει να διασφαλίσουν ανάπτυξη, επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Ξεκαθάρισε δε ότι «συμβάλλουμε σε όποιο θετικό μέτρο συνεισφέρει στην δημοσιονομική εξυγίανση και στην Ανάπτυξη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε μέτρα όπως: Οι πλειστηριασμοί Α’ Κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, ζήτημα που έθεσα στον κ. Μοσκοβισί και στον κ. Σουλτς, η φορολογική εξόντωση των αγροτών και των μικρομεσαίων, οι συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας και μέτρα που οδηγούν στην διόγκωση της ανεργίας».

Ενημέρωσε για την παρέμβασή της κατά την διάρκεια της Προσυνόδου των Σοσιαλιστών Ηγετών, στο μείζον θέμα των προσφυγικών ροών επισημαίνοντας ότι «Ζήτησα να φτιάξουμε το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, για να δώσουμε ασφαλή μετακίνηση στα παιδιά, στις εγκύους, στις ευπαθείς ομάδες. Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου, να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία και ταυτόχρονα ζήτησα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τί γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους».

Τέλος η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την διεύρυνση της Συμπαράταξης, με δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου και στα θέματα που αφορούν την λειτουργία και τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνοντας ότι «Συγκροτήσαμε σε πρώτη φάση το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο, το οποίο έχει την ευθύνη για την γενικότερη λειτουργία μας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese