Αφού παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και ο νεαρός που είχε τραμπουκίσει εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου γρονθοκοπώντας τον βουλευτή της ΝΔ με στυλ επαγγελματία πυγμάχου στην πορεία διαμαρτυρίας των Ποντίων,…

 

η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να εξηγήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι δυνάμεις της από την προηγούμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι στο πεδίο των ερευνών «ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις
ισχύουσες δικονομικές διατάξεις» επισημαίνοντας μάλιστα ότι λόγω της άμεσης αντίδρασης των ασυνομικών ταυτοποιήθηκαν «σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες» και σχηματίστηκε σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία.

«Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε.
περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε
καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο
πραγματικής, όσο και νομικής βάσης» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε κανένα σημείο ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ δεν εξηγεί πώς οι δράστες κατάφεραν και επιτέθηκαν γρονθοκοπώντας, τραμπουκίζοντας και προπηλακίζοντας έναν πολίτη (βουλευτή εν προκειμένω) έξω από το κτίριο της Βουλής όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως δεν δικαιολογεί πώς οι δράστες της επίθεσης καιτάφεραν και διέφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να συλληφθούν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την αλληλουχία των ερευνών των αστυνομικών Αρχών για το περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του Βουλευτή Γεώργιου Κουμουτσάκου:

«Σχετικά με την αλληλουχία των ερευνών των αστυνομικών Αρχών για το περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου 2015 στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

    Μετά το περιστατικό η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.
    Κατά τη διαδικασία αυτή συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών.
    Από τους παραπάνω δράστες ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015). Με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του.
    Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
    Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης.
    Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
    Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.
    Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.
    Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε. περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese