Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα.. διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-FYROM 2007-2013 (interreg)παρέλαβε υπερσύγχρονες συσκευές και εξοπλισμό μαγειρείων ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία των γευμάτων από το προσωπικό του ιδρύματος σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους.

Την Δευτέρα που μας πέρασε εγκαινιάστηκε και η έναρξη λειτουργίας των νέων μαγειρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και ήδη ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία τους. Σταδιακά και σ’ ένα δεκαήμερο θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμη Ανθρακίδη, «η ωφέλεια η οποία προκύπτει τόσο για το Νοσοκομείο Κιλκίς όσο κυρίως για τους ασθενείς μας αλλά και το εφημερεύον προσωπικό είναι σημαντική και ουσιαστική καθώς εξοικονομούνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, αυξάνεται η ευελιξία της επιλογής των γευμάτων, βελτιώνεται η ποιότητα των παρασκευασμάτων, η αγορά των πρώτων υλών γίνεται πλέον από τοπικούς προμηθευτές και επιπλέον αξιοποιείται πλήρως το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς.»

Έτσι λοιπόν διακόπτεται η διαδικασία προμήθειας έτοιμων γευμάτων (catering) από ιδιώτη εργολάβο και υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν παραπάνω από 150.000 σε ετήσια βάση, πόροι οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε άλλες λειτουργικές ανάγκες του ιδρύματος.

Στην σεμνή τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Πλωμαρίτης, ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Παραστατίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσογγίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τονικίδης, εκπρόσωποι φορέων και των σωμάτων ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese