Ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του απεργιακού κλοιού που βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα. 

Πλήθος διαμαρτυρόμενων έχει συγκεντρωθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα…

 

γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα».

Στην κεντρική εξέδρα το σύνθημα με την υπογραφή του ΠΑΜΕ αναγράφει «Όχι στη διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κάτω οι φόροι», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του αγώνα.

Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες καταφθάνουν από διάφορα σημεία της πόλης μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ σε λίγο
θα ξεκινήσουν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί.

Απεργιακή συγκέντρωση και μπροστά από το ΕΚΘ

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης, ώστε «να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.».

Πολλοί είναι αυτοί που κρατούν πανό και χαρτόνια με διάφορα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από «ψεύτη», ακόμα και «δοσίλογο» τον αποκαλούν στα συνθήματα τους οι διαμαρτυρόμενοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση είπε ότι θα σκίσει μνημόνια και έφερε τρίτο το χειρότερο. Η κατάσταση έχει φτάσει το απροχώρητο, θα παλέψουμε τώρα που η κυβέρνηση σταθεροποιήθηκε για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese