Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, καθώς η απεργία των υπαλλήλων τόσο σε ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα αγγίζει το 100%.

Με…

 

σύμμαχο τον καιρό, μαθητές και εργαζόμενοι κρατώντας στα χέρια τους πανό με συνθήματα όπως «Όχι στην ιδιωτικοποιήσεις, το λιμάνι στα χέρια των εργατών» αλλά και «Η Μνημονιακή επιδρομή Κυβέρνησης-Κουαρτέτου  εναντίων των δικαιωμάτων μας δεν θα περάσει», 
ύψωσαν το ανάστημα τους για πρώτη φορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και ζητώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τη λήψη αποφάσεων μέσα από τις οποίες θα προστατευτούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν 13 σωματεία του Πειραιά, αποτελούμενα από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με κεντρικό σύνθημα «Κατάργηση του μνημονίου – ΟΧΙ άλλη λιτότητα». 

Μεταξύ των σωματείων είναι η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η Ένωση λιμεναργατων Πειραια, το Σωματείο εργαζομένων Παπαστρατου και η Πανελλήνια ομοσπονδία υπαλλήλων του  Υπουργείου Ναυτιλίας.

«Βασικός στόχος του σημερινού αγώνα είναι η κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν το ασφαλιστικό,το εργασιακό, η  υπογραφή συλλογικών  συμβάσεων εργασίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση  του ΟΛΠ», δηλώνει στο ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, κ. Αντώνης Νταλακογιώργος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese