Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις για την πραγματοποίηση Εθνικής Συνδιάσκεψης στη Ν.Δ., στην οποία θα ανέπτυσσαν τις θέσεις τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος πριν στηθούν οι κάλπες στις 22 Νοεμβρίου.

Το θέμα…

 

συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, όπου στο τραπέζι βρέθηκαν οι ημερομηνίες 17, 18 και 19 Νοεμβρίου.

Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε την διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της Ν.Δ. Θ. Αμπατζόγλου με δήλωσή του υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, πρόταση που σημείωσε ότι με καθυστέρηση αποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής τη 18η Νοεμβρίου. Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για τη 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος.

«Αντιπροτείναμε τη 17η Νοεμβρίου, με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Οσον αφορά τη 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ.

Επειτα από την αδυναμία εξεύρεσης κοινού χρόνου, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία. «Δεν διαπίστωσα συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη», ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία. Παράλληλα, επιφυλάξεις υπάρχουν στα επιτελεία των υποψηφίων και για την εταιρία που έχει αναλάβει το στήσιμο της διαδικασίας αλλά και για τα οικονομικά του κόμματος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese