Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα Αντώνη Αλακιώτη είχε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλακιώτης έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών.

Ο Γ. Καραμέρος άκουσε με προσοχή όλο το χρονικό των προσπαθειών της Επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, αρκετοί από τους δήμους του βόρειου τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.

Ο Γιώργος Καραμέρος ανέφερε πως «πρόκειται για μια πραγματική ανάγκη στην οποία προσαρμοζόμαστε γιατί οι κοινωνίες εξελίσσονται και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να αφουγκραστούμε. Η αποτέφρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όποιου το επιθυμεί και αποτελεί σεβασμό στην προσωπική του βούληση. Με το νομικό πλαίσιο-που αποσυνδέει την κατασκευή αποτεφρωτηρίων από τα κοιμητήρια- ολοκληρωμένο- και την ελληνική εκκλησία να αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς την αίσθηση απειλής, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει».

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής ανέφερε πως σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου έχουν καταλήξει στη περιοχή, οι πόροι έχουν βρεθεί και πως πλέον το μόνο με το οποίο έχουν να αναμετρηθούν είναι ο χρόνος.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese