Έρευνα κατά του επικεφαλής του Facebook στη βόρεια, κεντρική και ανατολική…
Ευρώπη, Μάρτιν Οτ, ξεκίνησε η εισαγγελία του Αμβούργου, για ενδεχόμενη συνδρομή βοήθειας στην υποκίνηση μίσους.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η κίνηση έγινε σε συνέχεια μήνυσης που υπέβαλε δικηγόρος, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δεν διέγραψε σχόλια μίσους από αναρτήσεις χρηστών, παρότι είχαν επισημανθεί.

Συγκεκριμένα, ακτιβιστές και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν διαγράφει ακόμη και ξεκάθαρα σχόλια μίσους, τα οποία παραβιάζουν το γερμανικό δίκαιο και τις οδηγίες του ίδιου του Facebook.

Από τη μεριά της, η εταιρεία απαντά ότι διαγράφει σχόλια που παραβιάζουν τις οδηγίες της, αλλά δεν μπορεί να κρίνει το εάν κάποια σχόλια παραβιάζουν το γερμανικό δίκαιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Χάικο Μάας συνέστησε ήδη ομάδα εργασίας με υπευθύνους του Facebook, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό, ενώ το περιοδικό επισημαίνει ότι ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε εκφράσει, σε συνάντησή του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τη βούλησή του να βελτιώσει τη διαδικασία.

Πάντως, ο δικηγόρος που υπέβαλε τη μήνυση επιμένει ότι για τη δική του υπόθεση ισχύει το γερμανικό δίκαιο, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι ισχύει το ιρλανδικό, διότι η έδρα του Facebook για την Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese