Πριν από μερικά χρόνια ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, προχώρησε σε μια “προφητική” συνέντευξη τύπου στο Μοναχό…
παρουσία πολλών ηγετών από όλο τον κόσμο, σχετικά με το μέλλον των κρατών της Γης, μέλλον το οποίο δεν δείχνει ιδιαίτερα λαμπρό.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει για την συσπείρωση της παγκόσμιας δύναμης σε “έναν μοναδικό άρχοντα”, καταρρίπτωντας έτσι μια για πάντα την δημοκρατία από την διεθνή πραγματικότητα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις ΗΠΑ και την τάση που έχουν να εμπλέκονται σε κάθε διεθνές συμβάν, εκμεταλλευόμενες τις συγκυρίες ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων.

Επιπλέον μίλησε για το NATO, την ΕΕ και τον ΟΗΕ, σχετικά με την παγκόσμια αντίληψη περί “δικαιολογημένης βίας”, αφού ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ καθορίζουν στην πραγματικότητα πότε θεωρείται “νόμιμο” για μια χώρα να ασκήσει πολεμική βία έναντι μιας άλλης, αλλά για τον “αγώνα όπλων” ορισμένων χωρών όπως για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για μια αναθεώρηση της διεθνούς οικονομικής πολιτικής, η χρειάζεται να αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο χαρακτήρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σημαντικότερα μέρη της συνέντευξης στο ακόλουθο βίντεο:


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese