Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παλάτι Al Husseinieh στο Αμάν η τελετή επίσημης υποδοχής του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης…

 

και η σύζυγός του έφθασαν σήμερα το πρωί στο Παλάτι, όπου ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II και η σύζυγός του Βασίλισσα Rania τους υποδέχθηκαν.

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Κύπριος Πρόεδρος και οι σύζυγοί τους είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε πως «μπορείτε να θεωρείτε την Κύπρο ως πρέσβη της Ιορδανίας στην ΕΕ». Ακόμη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μία εκτενή αναφορά στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ιορδανία από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση της Ιορδανίας στην προσφυγική κρίση και πρόσθεσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα στηρίξει πλήρως τις προσπάθειές της. 

Από την πλευρά του ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah αναφέρθηκε στις φιλικές και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε πως αναμένει τη στήριξη της Κύπρου στην ΕΕ, κάτι που θα οδηγήσει και στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.

Τέλος, είπε ότι και τα δύο κράτη θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τους μεταξύ τους δεσμούς.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese