Ως οδηγός ταξί ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος… πλέον, και συλλέκτης έργων Λιου Γιγκιάν ο οποίος κατέβαλε το ποσό ρεκόρ των 170,4 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει τον πίνακα του Μοντιλιάνι.

Ο Λιου, ο οποίος «μονομάχησε» με άλλους έξι για τον πίνακα που χρονολογείται από το 1917-1918, σχεδιάζει να μεταφέρει το έργο τέχνης στη Σανγκάι για να το εκθέσει στο ένα από τα δύο ιδιωτικά μουσεία που έχει με τη σύζυγό του.

«Το μουσείο μας είναι μόνο δύο ετών και κυρίως περιλαμβάνει έργα της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας. Αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να αποκτήσουμε ένα παγκόσμιο έργο τέχνη και να δώσουμε μια νέα πνοή στο μουσείο» δήλωσε στη Wall Street Journal.

To 2014 o Λιου έσπασε εις διπλούν το «εθνικό ρεκόρ» της Κίνας για τα περισσότερα χρήματα σε δημοπρασία καθώς έδωσε αρχικά 36,3 εκατομμύρια δολάρια για μια κότα από πορσελάνη τον Απρίλιο και 45 εκατομμύρια δολάρια για μια ταπισερί από το Θιβέτ το Νοέμβριο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese