Διαψεύδει η ΔΕΗ τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη και τους ισχυρισμούς του ότι η Επιχείρηση έκοψε το ρεύμα, αν και «ο πατέρας του», όπως είπε, «είναι άρρωστος και ζει με μηχανική υποστήριξη».

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρονται…

 

συγκεκριμένα τα εξής:

Πρώτον, η συγκεκριμένη παροχή ηλεκτροδοτεί ακίνητο (οικία) στην Αθήνα με συμβαλλόμενο πελάτη τον κ. Χρ. Κωνσταντινίδη. Η ληξιπρόθεσμη οφειλή της παροχής ανέρχεται σε 2443 ευρώ,  σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό που εκδόθηκε στις 21.9.2015.

Δεύτερον, η τελευταία καταβολή χρημάτων, της τάξεως των 160 ευρώ έγινε στις 4.4.2014.

Τρίτον, ο συγκεκριμένος πελάτης ουδέποτε είχε καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στην κατηγορία ευάλωτων πελατών (ΚΟΤ), ούτε ποτέ είχε κατατεθεί έγγραφο από κανέναν που να μας ενημερώνει ότι στην οικία διαμένει άτομο που χρήζει μηχανικής υποστήριξης. Εξαιτίας της οφειλής στις 1.11.15 εκδόθηκε από το σύστημα εντολή απενεργοποίησης του μετρητή, και στις 4.11.2015 η εντολή υλοποιήθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τέταρτον, από τις 4.11.15 έως και τις 9.11.15 ο πελάτης δεν προέβη σε καμία ενέργεια, ούτε προσήλθε στα γραφεία της εταιρείας μας.

Στις 9.11.15 προσήλθε στο Κατάστημα της Αθήνας ο κ. Χρ.  Κωνσταντινίδης ο οποίος, με εξουσιοδότηση από τον πατέρα του κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, υπέγραψε συμβόλαιο Προμήθειας στο όνομα του, καθώς ο διάδοχος -01 με τον οποίο φέρει το ίδιο Ονοματεπώνυμο, ήταν κατά δήλωσή του ο παππούς του ο οποίος έχει αποβιώσει. Ούτε κατά την υπογραφή συμβολαίου στο όνομά του ανέφερε ότι κατοικεί μαζί με άτομο που χρήζει μηχανικής υποστήριξης, ούτε κατέθεσε βέβαια ανάλογο έγγραφο από αρμόδια επιτροπή. Απλά ανέφερε ότι θα κάνει αίτηση για ΚΟΤ και ζήτησε σχετικές πληροφορίες.
Όπως προκύπτει από τα  ως άνω αναφερόμενα, η  δήλωση στην οποία προέβη στο είναι αναληθής.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese