Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους δύο Ρομά για την αρπαγή της μικρής Μαρίας, η περίπτωση της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013, ενώ το θέμα είχε πάρει και ευρωπαϊκές…

 

διαστάσεις.

Το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια είχε εντοπιστεί σε αστυνομικό έλεγχο που είχε γίνει σε οικισμό αθίγγανων στην περιοχή Φαρσάλων. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε,  η πραγματική οικογένειά της έμενε σε καταυλισμό στη Βουλγαρία. 

Το Δικαστήριο έκρινε την Τρίτη αθώους, λόγω αμφιβολιών για την πράξη της αρπαγής ανηλίκου, το ζεύγος των αθιγγάνων με τους οποίους ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στην γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Σε επικοινωνία που είχε το με τον δικηγόρο των Ρομά, Γιώργο Κατσαβό, εκείνος ανάφερε πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της στους πελάτες του, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι Ρομά ισχυρίζονται ότι τους λείπει πολύ η μικρή Μαρία, γιατί τη θεωρούν δικό τους παιδί, ενώ θα ήθελαν πολύ, αν και γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδύνατο, να την είχαν κοντά τους.

Σημειώνεται πως με απόφαση του τμήματος Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας την επιμέλεια της μικρής ανέλαβε τελικά η οργάνωση Το Χαμόγελο του Παιδιού, που φιλοξενεί το εφτάχρονο σήμερα κοριτσάκι σε έναν από τους ξενώνες της.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese