Και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων… ήταν προσκεκλημένοι σε δεξίωση που έδωσε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Κάθλιν Αν Ντόχερτι στο ξενοδοχείο Μέριτ στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλλιέτ, στη δεξίωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής των τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων αντιστράτηγος Ιλίας Μπόζκουρτ και ο Διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας υποστράτηγος Ερχάν Ουζούν.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι γενικότερα οι ΗΠΑ καλούν στις δεξιώσεις τους τους αξιωματούχους των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, ωστόσο για πρώτη φορά συμμετείχαν όλα τα στελέχη τους και με στολή. Προσκεκλημένοι ήταν και επικεφαλής διαφόρων ξένων διπλωματικών αποστολών.

Κατά τη δεξίωση η Πρέσβειρα των ΗΠΑ είπε: “Αισθάνομαι ικανοποίηση που ανέλαβα καθήκοντα στην Κύπρο”.
Διπλωμάτης στην Κύπρο του οποίου ούτε το όνομα αναφέρεται ούτε και η εθνικότητα ανέφερε στην Μιλλιέτ ότι “είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη δεξίωση των ΗΠΑ στην Κύπρο βρίσκεται επίσης και ο τουρκικός στρατός. Αυτό συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον τουρκικό στρατό”.

Επίσης πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες για την άδεια εκταφής σε 30 στρατιωτικές περιοχές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese