Ευθύνες στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα της ΝΔ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος…

 

Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε όλες τις χώρες γίνεται δημόσιος διάλογος. Για το ότι δεν γίνεται είναι ευθύνη Μεϊμαράκη. Η αδυναμία διαλόγου είναι παθογένεια της ΝΔ λες και αν διαφωνήσουμε δημόσια το κόμμα δεν θα είναι ενωμένο την επόμενη μέρα. Η ενότητα δεν αρκεί από μόνη της, ενωμένοι ηττημένοι δεν πάμε μακριά. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις αλλαγές στη ΝΔ».

Σχετικά με τις αιχμές Τζιτζικώστα ότι «εγώ δεν εκφράζω υποσύνολα της παράταξης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «εκλέγομαι στη Β’ Αθηνών από το 2004 τρεις φορές πρώτος και μια φορά δεύτερος, ο Απόστολος εξελέγη μια φορά και τη δεύτερη δεν τα κατάφερε».

«Προφανώς και θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, δεν θα φτάσει κανείς υποψήφιος το 50% με τέσσερις υποψηφίους» παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ακόμη τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «πολύ καλό υπουργό που προέρχεται από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία…». «Εγώ είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, επί της αρχής, δεν ξέρω την άποψη του Άδωνη. Αυτός είναι δεξιός, εγώ είμαι κεντροδεξιός. Συμφωνούμε στην ανάγκη ιδιωτικής οικονομίας και προσέλκυσης επενδύσεων» τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι «μάς ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Με το 28% των εκλογών δεν πάμε πουθενά. Ο πολιτικός μου λόγος έχει απήχηση και όσους ψηφοφόρους είναι εκτός ΝΔ, σημείωσε.

«Μεταξύ Πανούση και Τσίπρα πιστεύω Πανούση»

Αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, εξήγησε ότι «μεταξύ του κ. Πανούση και του κ. Τσίπρα πιστεύω τον κ. Πανούση, βεβαίως υπάρχει ζήτημα γιατί τα είπε τώρα (ο πρώην υπουργός), όμως δεν πιστεύω ένα κατά συρροή ψεύτη όπως ο κ. Τσίπρας».

«Είναι απολύτως ακατανόητη η ολιγωρία της κυβέρνησης να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στον κ. Κουμουτσάκο, αλλά και η άρνησή της να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία του κ. Πανούση» σχολίασε δε.

Επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη

«Η αύξηση της νόμιμης απασχόλησης αποτελεί συνθήκη επιβίωσης του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την ανάγκη επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε «η χώρα χρειάζεται επενδυτική έκρηξη». «Τα κεφάλαια βρίσκουν κι αλλού διεξόδους αν κάνουμε τη ζωή των επενδυτών δύσκολη». Το ΣτΕ έχει βρει σωστή ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, φέρνοντας και ως παράδειγμα την απόφαση για τις Σκουριές. «Οι Σκουριές έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από τον ανεκδιήγητο κ. Σκουρλέτη» σημείωσε, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι «είμαι περήφανος για το όνομα μου, έλεγε πολλές αλήθειες και είναι παρεξηγημένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει τη δική του πολιτική πορεία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese