Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται Μέγαρο Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, με αφορμή τις καταγγελίες του ότι ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του από πολιτικούς που έχουν…

 

σχέση με τρομοκράτες».

Τη λιτή ανακοίνωση της κυβέρνησης με την οποία παρότρυνε δηκτικά τον πρώην υπουργό να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη και το αρχικό μούδιασμα, διαδέχθηκε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον κ. Πανούση ότι «μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πρώην υπουργού στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, από την οποία διέρρευσε διάλογος που φέρεται να έγινε μεταξύ στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένου, ηγετικού μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε επίσης από τον κ. Πανούση «να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει» αλλά «αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης».

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο ο κ. Πανούσης «πρέπει να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του Γιάννη Πανούση και ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός «επιχείρησε να εμπλέξει» το κόμμα «σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας».

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως οι κατηγορίες «περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτει ότι ανεξάρτητα από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», «θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Πανούσης: Μόνη ασπίδα μου η κοινωνία

Με μία ανάρτηση στο Facebook ο Γιάννης Πανούσης επιχείρησε να απαντήσει στις αιτιάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και της Κουμουνδούρου: «Μόνη ασπίδα μου η κοινωνία, δεν διαθέτω ακόντιο ή βέλη, γιατί δεν σκοπεύω να επιτεθώ σε κανένα. Αυτή η υπαρξιακή επιλογή δεν πρέπει όμως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ως γενική αμυντική στάση ζωής. Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνων (προσωπικών και οικογενειακών).Αυτά βιώνω κι αυτά πράττω τώρα”, αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Λάμπρου: Προσπάθεια σπίλωσής μου για την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας «συνομιλίες» και «ντοκουμέντα» που είναι άγνωστο πώς «περιήλθαν» στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών» δήλωσε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων – και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου.

«Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο κ. Λάμπρου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese